area 116 | Norway

architect: Knut Hjeltnes

location: Vargbakkane

year: 2006

The project is a redesign of an existing parking. The existing parking was very primitive and it also created dangerous traffic situations. The cars are placed in a half circle. This allows the view to be enjoyed from inside the car in bad weather. The parking has the same inclination as the road; 1/14, this eliminates the dangers entering or exiting the parking. Few materials are brought in to play; the rim is made of concrete, with rounded profiles to withstand years of use and harsh weather, the parking itself is gravel, while steel are used to mark each parking space.  Along the rim there is a curved bench in pine, allowing people a warm place to sit preparing for the walk or just taking in the fantastic scenery.

Articolo precedenteSvandalsfossen
Articolo successivoStrømbu Service Centre and Rest Area